Comunicat de presă AMDM

mar
2018

AMDM a încheiat un memorandum de înțelegere cu ANMDM din România

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a încheiat un memorandum de înțelegere cu Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDM). Documentul prevede acordarea de către ANMDM a sprijinului în domeniul calității, eficacității și siguranței medicamentului de uz uman, cu scopul de a alinia AMDM la legislația europeană de profil.

Memorandumul a fost semnat la sfârșitul săptămânii trecute la Bucuresti, în cadrul vizitei de lucru a delegației din Republica Moldova, de către directorul general AMDM, Vladislav Zara, și președintele ANMDM, Alexandru Velicu.

Potrivit memorandului, urmează a fi stabilită o rețea de corespondență pentru schimbul de informații științifice și tehnice conforme cu legislația europeană și legislațiile naționale în vigoare.

Menționăm că, la începutul lunii martie curent, un acord similar AMDM a semnat cu Agenția Medicamentului din Bulgaria. Acordul prevede cooperarea pe toate domeniile similare, în special la capitolul autorizării medicamentelor şi dispozitivelor medicale, inspecțiile GMP/GDP/GCP. Totodată, va fi posibilă extinderea portofoliului de medicamente, fabricate în Bulgaria, comercializate pe piața farmaceutică a Republicii Moldova.

În 2017, AMDM a încheiat memorandumuri de colaborare cu organizații similare din Republica Belarus, Polonia și Lituania.

Noutăţi

2018

AMDM a fost evaluată de către experţii europeni în cadrul unui audit BEMA

2018