Comunicat de presă AMDM

mar
2018

AMDM a încheiat un memorandum de înțelegere cu ANMDM din România

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a încheiat un memorandum de înțelegere cu Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDM). Documentul prevede acordarea de către ANMDM a sprijinului în domeniul calității, eficacității și siguranței medicamentului de uz uman, cu scopul de a alinia AMDM la legislația europeană de profil.

Memorandumul a fost semnat la sfârșitul săptămânii trecute la Bucuresti, în cadrul vizitei de lucru a delegației din Republica Moldova, de către directorul general AMDM, Vladislav Zara, și președintele ANMDM, Alexandru Velicu.

Potrivit memorandului, urmează a fi stabilită o rețea de corespondență pentru schimbul de informații științifice și tehnice conforme cu legislația europeană și legislațiile naționale în vigoare.

Menționăm că, la începutul lunii martie curent, un acord similar AMDM a semnat cu Agenția Medicamentului din Bulgaria. Acordul prevede cooperarea pe toate domeniile similare, în special la capitolul autorizării medicamentelor şi dispozitivelor medicale, inspecțiile GMP/GDP/GCP. Totodată, va fi posibilă extinderea portofoliului de medicamente, fabricate în Bulgaria, comercializate pe piața farmaceutică a Republicii Moldova.

În 2017, AMDM a încheiat memorandumuri de colaborare cu organizații similare din Republica Belarus, Polonia și Lituania.

Noutăţi

noi
2018

Agenţii economici pot solicita orice act permisiv, eliberat de AMDM, în format electronic, prin intermediul Ghişeului unic